Vijeće učenika je veoma važan organ u radu škole. Iz svakog razreda se biraju po dva predstavnika tako da Vijeće učenika naše škole broji 32 člana. Kroz rad u ovom organu učenici imaju priliku da se uključe u aktivnosti u radu škole te na taj način doprinesu poboljšavanju uslova rada u školi i donošenju važnih odluka koje se tiču učenika. Radeći na projektima učenici korisno i pozitivno djeluju na prostoru uže i šire društvene zajednice te na taj način doprinose promociji škole. Zajedničkim radom razvijaju socijalne odnose i sklapaju nova prijateljstva. Humanitarnim djelovanjima učenici razvijaju osjećaj razumijevanja i solidarnosti sa drugim ljudima.

Vijeće učenika je prije svega organ koji promoviše i štiti prava, obaveze i interese učenika. Promoviše aktivizam učenika organizujući aktivnosti edukativnog, volonterskog, preventivnog, humanitarnog i zabavnog karaktera. Omogućava učenicima da razmatranjem i predlaganjem mjera stvore uslove za ostvarivanje boljih rezultata u učenju i vladanju.

Vijeće učenika radi po Pravilniku o radu kojim su definisani ciljevi rada Vijeća, broj članova, način donošenja odluka i sl.

U proteklom periodu školske 2017./2018. godine učenici su bili uključeni u aktivnosti poput obilježavanja značajnih datuma (Dan borbe protiv siromaštva, Dan srednjoškolaca, Međunarodni dan tolerancije..); takmičenja (video takmičenje na temu „Moj grad, moja Bosna i Hercegovina“, 10. Sajam kreditiranja sa jednominutnim filmom „Haj'mo svirat'); humanitarnih akcija (organizovane i vrlo uspješno provedene dvije humanitarne akcije), različitih radionica i slično.

Predsjednik Vijeća učenika za ovu školsku godinu je Hujdur Amina (IV1) i zamjenica predsjednika je Ćosić Jasmina (III1). Navedeni učenici takođe učestvuju u radu Vijeća učenika srednjih škola u Mostaru. Koordinator Vijeća učenika naše škole je prof. Mirela Pašić.

                                                                                     Vijeće učenika

Seminar "Montažna tehnika"

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com