JSN ImageShow

Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

 

Projekat Vijeća učenika "Fizički aktivan-mentalno stabilan"

Sve naše facebook pratioce bi zamolili da odvoje minutu svog vremena za naše učenike. U pitanju je projekat Vijeća učenika Srednje mašinsko-saobraćajne škole pod nazivom "Fizički aktivan-mentalno stabilan", gdje trebamo skupiti određeni broj glasova.Kako glasati za projekat JU Srednje mašinsko-saobraćajne škole? Slijedite naredne korake:Kliknite na link ispod:https://www.lonac.pro/
Kada vam se otvori stranica lonca u desnom gornjem uglu imate dvije opcije Registruj se/Prijavi se.Ukoliko imate već napravljen račun na loncu samo se prijavite i kliknite na posljednji link,potom pritisnite dugmić Glasaj.Ukoliko nemate račun na loncu, potrebno je da se registrujete. Unesite svoje ime i prezime, mail, lozinku i ostale potrebne podatke. Lonac će vas preusmjeriti na mail gdje treba potvrditi svoj nalog.Nakon potvrđivanja se vraćate na stranicu lonca i prijavite se. Kliknite na posljednji link,pritiskom na dugmić Glasaj podržavate našu školu. Glasanje traje od 24.11. do 30.11.Link preko kojeg dolazite do našeg projekta:
Unaprijed se zahvaljujemo svima!
VIJEĆE UČENIKA


festivalMedium

Na Festivalu rada Srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine kao i svih prethodnih godina učestvovala je i naša škola. Ove se godine festival VII( sedmi po redu )održao u Gradačcu 09.5.2015.godine.

Pripreme učenika i radova za festival su prošle uobičajeno dobro. Na put smo pošli dan ranije, okupili smo se ispred studentskog hotela oko 1200h . Po dolasku u Gradačac takmičari su smješteni kod učenika-domaćina. Veče predviđeno za upoznavanje sa gradom domaćinom i posjetom kuli Zmaja od Bosne završava odlaskom na spavanje oko 2300 h. Sutradan smo se okupili kod gradske dvorane “Skenderija” gdje smo izložili svoje radove i prisustvovali svečanom otvaranju festival rada. Nakon svečanog otvaranja uslijedila je malo duža šetnja do škole”Hasan Kikić” gdje se većina takmičenja i održala.

Proglašenje pobjednika te dodjela diploma je obavljeno nakon završenih takmičenja. Nakon kraćeg dogovora krenuli smo prema Mostaru umorni ali i ovaj put zadovoljni jer smo dostojno predstavili našu školu i grad. U Mostar smo se vratili oko 2330 h. Bilo je razočarenja i sitnih nepravilnosti, što pomalo umanjuje naš osjećaj uspješnog predstavljanja sebe i škole.

Ono što ovaj festival rada izdvaja od svih dosadašnjih je to što su učenici naše škole noćili kod učenika domaćina i svi su bili potpuno zadovoljni gostoprimstvom i ljubaznošću domaćina, na čemu im se ovim putem iskreno zahvaljujemo, bilo je zanimljivo vidjeti kako su naši učenici ispraćeni od strane domaćina(zagrljaji i srdačni pozdravi).

JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu predstavljalo je deset učenika sa svojim mentorima od kojih su nekolicina bili u ocjenjivačkim komisijama.

Potrebno je reći da se nekoliko naših učenika takmičilo u kategoriji drugih zvanja/zanimanja, pa je samim tim njihov uspjeh veći.

Našu školu su predstavljali sljedeći učenici:

Zanimanje-oblast

učenik

mentor

Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje

Tinjak Rijad

Idrizović Rusmin

Tehničar za mehatroniku

Zukić Adi

Hujdur Alija

Programer na CNC mašinama

Salčin Alija

Junuzović Ahmet

Mašinski tehničar- opšti smjer

Gosto Muhamed

Husagić Larisa

Tehničar drumskog saobraćaja

Šoše Amina

Lizde Smajo

Vozač motornih vozila

Mahinić Jasmin

Hasić Hasan

Automehaničar

Hebibović Meho

Hamzić Semir

Metalostrugar

Tipura Anel

Senad Zelentrović

Izložba radova

Ljevo Sedin i Gagula Kenan

Kajan Mujo


Svi naši učenici su pokazali zavidan nivo znanja i vještina a posebno su se istakli:

1.mjesto- na izložbi učeničkih radova

1.mjesto – tehničar drumskog saobraćaja Amina Šoše

2. mjesto- tehničar za mehatroniku            Adi Zukić

I ovaj put kao i svaki do sada sa nama je bio Direktor naše škole i brinuo se da nam što ne zafali.

festivall Medium

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com