JSN ImageShow

Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

 

Projekat Vijeća učenika "Fizički aktivan-mentalno stabilan"

Sve naše facebook pratioce bi zamolili da odvoje minutu svog vremena za naše učenike. U pitanju je projekat Vijeća učenika Srednje mašinsko-saobraćajne škole pod nazivom "Fizički aktivan-mentalno stabilan", gdje trebamo skupiti određeni broj glasova.Kako glasati za projekat JU Srednje mašinsko-saobraćajne škole? Slijedite naredne korake:Kliknite na link ispod:https://www.lonac.pro/
Kada vam se otvori stranica lonca u desnom gornjem uglu imate dvije opcije Registruj se/Prijavi se.Ukoliko imate već napravljen račun na loncu samo se prijavite i kliknite na posljednji link,potom pritisnite dugmić Glasaj.Ukoliko nemate račun na loncu, potrebno je da se registrujete. Unesite svoje ime i prezime, mail, lozinku i ostale potrebne podatke. Lonac će vas preusmjeriti na mail gdje treba potvrditi svoj nalog.Nakon potvrđivanja se vraćate na stranicu lonca i prijavite se. Kliknite na posljednji link,pritiskom na dugmić Glasaj podržavate našu školu. Glasanje traje od 24.11. do 30.11.Link preko kojeg dolazite do našeg projekta:
Unaprijed se zahvaljujemo svima!
VIJEĆE UČENIKA
5 1
U organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar, u subotu, 28. novembra 2015.  godine,  u Mostaru  je održano Kantonalno takmičenje iz bosanskog jezika i književnosti za učenike srednjih škola. Da tehničari itekako poznaju lingvistiku, ali i književnost, pokazuje zlata vrijedna vijest: 
 
EKIPA MAŠINSKO-SAOBRAĆAJNE ŠKOLE OSVOJILA JE PRVO MJESTO!
Ističemo da su ponosni profesori , Adnan Žetica i Jasmin Hodžić, također po srednjoj stručnoj spremi tehničari, a naši zlatni učenici koji su ove godine dostojno predstavili našu školu su: Muamer Žuštra (III1m), Adna Pekušić (III2) i Šejma Bužo (I1m).
 
Da ovaj uspjeh nije slučajan najbolje pokazuje i prisjećanje kako je upravo dio ovog istog tima prošle godine također ostvario zavidan uspjeh - prošle godine bili smo treći  - pa se može govoriti o svojevrsnom kontinuitetu uspjeha, i svakako, o zavidnom napretku, čemu se razlozi mogu naći u dobro osmišljenoj dodatnoj nastavi.
Drugoplasirani su bili učenici Srednje škole Stolac, a trećeplasirani učenici Srednje škole Jablanica.
U ime Pedagoškog zavoda  učenicima su se obratili i nagrade uručili  mr. sc. Nusret Omerika, i dr. Enisa Gološ.
Nagrade svim učesnicima osigurao je Institut za jezik Univerziteta  u Sarajevu.
U ime kolektiva Mašinsko-saobraćajne škole svim učenicima i ponosnim profesorima upućujemo iskrene čestitke!
sli1
sli3
sli8
sli5
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com