Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

zakon1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruženje za edukaciju i razvoj "Dignitet" u saradnji s Vijećem mladih Grada Mostara u petak je, na svečanoj konferenciji, predstavilo rezultate projekta "Zakon i ja", koji je napisan s ciljem aktiviranja mladih u Mostaru.

Također, projekt je napisan s ciljem poticanja njihove saradnje s vlastima i omladinskim organizacijama, istovremeno pružajući uvid u njihova prava prema Zakonu o mladima FBiH.

Kroz niz ključnih aktivnosti, projekt je obuhvatio sastanke s predstavnicima srednjih škola, vlasti i nevladinih organizacija, istraživanje na temu Zakon o mladima FBiH, obilazak svih škola na području Mostara implementiranjem 20 radionica "Zakon i ja" na temu Zakon o mladima FBiH, a na radionicama je učestvovalo 325 mladih ljudi.

zakon2

Na svečanoj konferenciji su prisustvovale predsjednica Vijeća učenika Ilhana Begluk, koja je ujedno bila i ambasadorica škole na pomenutom projektu, te profesorica Lejla Brekalo kao jedna od koordinatorica Vijeća učenika u našoj školi.

Čestitamo Ilhani na učestvovanju u projektu i uspješnom predstavljanju škole, kao i svim ostalim mladim ljudima koji su bili dio projekta, s nadom da ćemo svi zajedno obezbijediti što bolju budućnost generacijama koje dolaze.

zakon3

Vijeće učenika

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com