JSN ImageShow

Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

 

Projekat Vijeća učenika "Fizički aktivan-mentalno stabilan"

Sve naše facebook pratioce bi zamolili da odvoje minutu svog vremena za naše učenike. U pitanju je projekat Vijeća učenika Srednje mašinsko-saobraćajne škole pod nazivom "Fizički aktivan-mentalno stabilan", gdje trebamo skupiti određeni broj glasova.Kako glasati za projekat JU Srednje mašinsko-saobraćajne škole? Slijedite naredne korake:Kliknite na link ispod:https://www.lonac.pro/
Kada vam se otvori stranica lonca u desnom gornjem uglu imate dvije opcije Registruj se/Prijavi se.Ukoliko imate već napravljen račun na loncu samo se prijavite i kliknite na posljednji link,potom pritisnite dugmić Glasaj.Ukoliko nemate račun na loncu, potrebno je da se registrujete. Unesite svoje ime i prezime, mail, lozinku i ostale potrebne podatke. Lonac će vas preusmjeriti na mail gdje treba potvrditi svoj nalog.Nakon potvrđivanja se vraćate na stranicu lonca i prijavite se. Kliknite na posljednji link,pritiskom na dugmić Glasaj podržavate našu školu. Glasanje traje od 24.11. do 30.11.Link preko kojeg dolazite do našeg projekta:
Unaprijed se zahvaljujemo svima!
VIJEĆE UČENIKA

danTolerancije 6

Od 1996. godine se 16.novembar  obilježava kao Međunarodni dan tolerancije.

To je dan kada se podsjetimo koliko je važno poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas.

Tolerancija priznaje univerzalna ljudska prava i osnovne slobode drugih. U svijetu raznolikosti, tolerancija je preduslov za mir.

Tolerancija nije ni popuštanje ni ravnodušnost, nego je poštovanje i uvažavanje bogate raznolikosti kultura našega svijeta, naših oblika izražavanja i načina na koji možemo biti ljudi.

Vijeće učenika naše škole je prikazivanjem filmova na temu tolerancije i diskusijom o navedenoj temi željelo skrenuti pažnju na značaj tolerancije među ljudima i u svim sferama života. Dati su primjeri iz ličnog iskustva ili bližeg okruženja.

Napravljen je i pano o ovoj temi kako bi se učenici mogli podsjetiti da je važno biti tolerantan i prihvatiti  drugog i drugačijeg. Ne samo 16. novembra nego i svih ostalih dana u godini.               

Vijeće učenika zahvaljuje na pruženoj pomoći  u radu pedagogici škole Almi Drljević i odjeljenju II1.

danTolerancije 1

danTolerancije 4

danTolerancije 5

                                                                                                       VIJEĆE UČENIKA

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com