JSN ImageShow

Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

zajednicka

Maturantska ekskurzija realizovana je u periodu od 15.09. do 22.09. 2015 godine u Turskoj posredstvom turističke agencije „Autoprevoz“ iz Mostara. Na ekskurziju je išlo 50 učenika, tri profesora i direktor škole.

Na put se krenulo iz Mostara 15.09.2015 godine s autobuske stanice „Autoprevoz bus“ Mostar u 0830 sati preko Višegrada - Srbije i Bugarske.

 

Na prvo planirano odredište u Turskoj (Edirne) stigli smo u prijepodnevnim satima gdje smo napravili dužu pauzu za odmor, doručak i kafu odakle smo se uputili za Istanbul i tamo stigli u hotel „Šahinler“ oko 15 00 sati gdje smo bili smješteni do 18.09.2015 godine. Po dolasku u hotel učenici su se smjestili u sobe i imali slobodno veče što je uglavnom iskorišteno za šoping, razgledavanje dijela grada gdje smo bili smješteni te večeru.

Tokom boravka u Istanbulu tj. 17.09.2015. obišli smo historijske spomenike i znamenitosti Turske koji su bili planirani aranžmanom ekskurzije: Aya Sofiju, Top Kapi palaču, Sultan Ahmetovu džamiju i Krestarenje bosforom, nakon čega je uslijedio povratak u hotel u poslijepodnevnim satima.

U petak 18.09.2015 godine poslije doručka krenuli smo prema turističkom odmaralištu Ayvaliku (Sarimsakli) gdje smo proveli sljedeća tri dana. Na putu za Ayvalik smo svratili u Bursu gdje smo napravnili pauzu za ručak od dva sata. U hotel „Ergin“ u Sarimsakliju stigli smo pred večeru.

Povratak kući iz Sarimsaklija organizovan je poslije ručka u 1345 sati preko Galipolja i grada Čanakale i dalje prema tursko-bugarskoj granici. U Mostar smo sigli 22.09.2015 godine oko 2100 sati.

Profesori koji su putovali na ovu naučno – zabavnu ekskurziju ocijenili su da je ekskurzija uspjela.

Galerija slika.

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com