JSN ImageShow

Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

 

Projekat Vijeća učenika "Fizički aktivan-mentalno stabilan"

Sve naše facebook pratioce bi zamolili da odvoje minutu svog vremena za naše učenike. U pitanju je projekat Vijeća učenika Srednje mašinsko-saobraćajne škole pod nazivom "Fizički aktivan-mentalno stabilan", gdje trebamo skupiti određeni broj glasova.Kako glasati za projekat JU Srednje mašinsko-saobraćajne škole? Slijedite naredne korake:Kliknite na link ispod:https://www.lonac.pro/
Kada vam se otvori stranica lonca u desnom gornjem uglu imate dvije opcije Registruj se/Prijavi se.Ukoliko imate već napravljen račun na loncu samo se prijavite i kliknite na posljednji link,potom pritisnite dugmić Glasaj.Ukoliko nemate račun na loncu, potrebno je da se registrujete. Unesite svoje ime i prezime, mail, lozinku i ostale potrebne podatke. Lonac će vas preusmjeriti na mail gdje treba potvrditi svoj nalog.Nakon potvrđivanja se vraćate na stranicu lonca i prijavite se. Kliknite na posljednji link,pritiskom na dugmić Glasaj podržavate našu školu. Glasanje traje od 24.11. do 30.11.Link preko kojeg dolazite do našeg projekta:
Unaprijed se zahvaljujemo svima!
VIJEĆE UČENIKA

socijalniDan 2

Već petu godinu mladi aktivisti iz Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini održavaju Socijalni dan. To je dan kada srednjoškolci zamjenjuju školske klupe za radna mjesta. Na taj način stječu prva radna iskustva, primjenjuju svoja znanja u praksi, a možda nekome od njih taj dan pomogne i u izboru njihovog budućeg zanimanja.

Ove godine, 15.10.2021. godine, naše učenice Ilhana Begluk i Asija Fako provele su dan u IT kompaniji Nsoft. To je jedna od naših brzorastućih kompanija koja je za osam godina postojanja prva na  listi IT kompanija u Bosni i Hercegovini. Uz pomoć svojih mentora naše dvije učenice su imale priliku da vide kako izgleda jedan radni dan u ovoj softverskoj firmi.  Rad u jednoj ovakvoj firmi je korisno iskustvo za njih, a posebno je značajno što se podudara sa njihovim životnim interesovanjima. Iskustvo radnog dana, odgovornost koja ga prati, ali sve to uz dozu zabave su impresije koje nose Ilhana i Asija.

Za svako radno mjesto na kojem srednjoškolac volontira, poslodavac je dužan uplatiti dnevnicu u Fond Socijalnog dana. Prikupljena sredstva se dodjeljuju za realizaciju lokalnih omladinskih inicijativa ili projekata u 2021. godini.

Zahvaljujemo se ASuBiH koji su vrijedno radili i pružili ovakvu priliku srednjoškolcima. Takođe se zahvaljujemo kompaniji Nsoft na gostoprimstvu i radnom iskustvu.

socijalniDan 1

socijalniDan 4

socijalniDan 3

                                                                                                                                         Vijeće učenika

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com