JSN ImageShow

Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

banja 5

Vrnjačka Banja je sjedište istoimene općine. Nalazi se u središnjoj Srbiji ispod planine Goč. U mjestu se nalazi sedam mineralnih izvora i zbog toga je glavna privredna grana mjesta turizam. U Vrnjačkoj Banji nalazi se Srednja ugostiteljsko- turistička škola, jedna od dvije škole tog tipa u Srbiji.

Škola je osnovana davne 1949.godine i posjeduje vlastiti đački dom te ugostiteljske objekte u kojima učenici objavljaju praktičnu nastavu. Naša škola je ostvarila saradnju sa ovom školu u sklopu međunarodnog projekta koji će vjerovatno biti nazvan Turizam- pasoš mira. Cilj projekta je upoznavanja učenika i profesora te ostvarivanje saradnje u oblasti turizma.

Mnogi će se zapitati kako naša škola može učestovati u projektu iz oblasti turizma?

Plan je da učenici iz Vrnjače Banje osmisle turističke suvenire Grada Mostara i Vrnjačke Banje, a učenici Mašinsko- saobraćajne škole urade praktični dio izrade suvenira. Sporazum o saradnji su potpisali direktor Srednje mašinsko- saobraćajne škole Ahmet Pelko I direktorica Turističko- ugostiteljske škole  Jelena Čeperković.

Ovom prilikom se zahvaljujemo profesorima i direktorici na ukazanom gostoprimstvu s nadom da ćemo uskoro uzvratiti dobrodošlicu.

Kako je izgledao trodnevni boravak u prelijepoj Vrnjačkoj Banji možete vidjeti na slikama.

banja 1

banja 2

banja 3

banja 6

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com