Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

turska14

U periodu od 21.10 do 25.10. 2019. grupa učenika i profesora imala je priliku posjetiti srednju školu SAMANDIRA MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI u Istanbulu.

Imali smo priliku prisustvovati njihovim časovima te samim tim steći nova prijateljstva. Direktor kao i ostali uposlenici škole sa svojim učenicima su nas na najljepši način dočekali. Tokom boravka smo bili smješteni u porodicama učenika, gdje smo se osjećali kao kod kuće. Radujemo se uzvratnoj posjeti učenika i profesora bratske škole i Turske.

U sklopu posjete Turske obišli smo razne destinacije i upoznali njihovu kulturu. Imali smo priliku posjetiti: Sultanahmet mejdan, Kapali Čaršiju, Karakoy, Uskudar, Ortakoy, tura brodom na Bosforu.

Također, naši profesori zajedno sa profesorima bratske škole su imali priliku posjetiti Bursu. Posjetili su selo u Bursi Cumalikizik, mjesto gdje je osnovana Osmanlijska država, posjetili su Uladag džamiju, posjetili turbe Osmana po kome je Osmansko carstvo dobilo naziv. Na kraju smo posjetili tržni centar VIAPORT.

turska2

turska5

turska9

turska1

Go to top