JSN ImageShow

Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

priredba2018 1 25Copy

J U Srednja mašinsko- saobraćajna škola je i ove godine obilježila dan škole. Obilježavanje je započelo u ranim jutarnjim satima polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na Šehitlucima.  Nakon toga u prostorijama škole je održana priredba uz prisustvo mnogobrojnih gostiju i prijatelja škole. Učenici i profesori su priredili prigodan kulturno- umjetnički program, dodjeljene su nagrade najuspješnim učenicima u tekućoj godini.

Proglašen je učenik generacije za školsku 2017/2018, radi se o Amaru Kurtoviću učeniku IV1. Također su dodjeljene pohvale i najboljim učenicima na školskom stonoteniskom turniru. Pohvale su dodjeljene i učenicima za postignute uspjehe iz islamske vjeronauke.  Gostima i učenicima su se obratili direktor škole Ahmet Pelko i direktor Mješovite srednje škole Tešanj Muharem Saračević. Prijatelji iz Tešnja i ove godine su nas počastili svojim prisutvom te obogatili priredbu svojim tačkama. Na priredbi je učestovalo  KUD  Nertva iz Jablanice. Organizatorica priredbe profesorica Zineta Balavac pobrinula se da i ove godine prođe sve u najboljem redu.

Sat vremena prošlo je za tren, nadam se da osjećaj zadovoljstva, prijateljstva i sreće može vidjeti i na fotografijama. Još jednom se zahvaljujemo svima na posjeti i nadamo se da se vidimo i sljedeće godine.

Više slika pogledajte u GALERIJI

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com