Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

svabo 1

Ekspert za stručno obrazovanje g. Hans Stingel je po nalogu GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit - Njemačka vladina razvojna organizacija) i Projekta Stručno obrazovanje u BiH, posjetio Mašinsko- Saobraćajnu školu u Mostaru s ciljem da ustanovi potrebe za edukacijom kod nastavnika i profesora koji predaju  teoretske predmete i praktične vježbe za zanimanja iz metalske struke.

S obzirom da je industrija sklona stalnim tehnološkim promjenama kao što je uvođenje novih proizvoda i tehnologija, neophodno je da se i stručne škole uzmu u koštac s tim promjenama i da educiraju svoje učenike u skladu s novim zahtjevima tržišta.

Projekat Stručno obrazovanje u BiH je odlučio dati svoj doprinos u svrhu educiranja profesora stručnih škola. Prvi korak u tom pravcu je da se ustanove potrebe za edukacijom, izrada analize potreba u partnerskim školama širom BiH, nakon čega bi trebali uslijediti planiranje i realizacija obuka i edukacija.

U tu svrhu je g. Stingel izradio jedan upitnik te individualno razgovarao s profesorima o njihovim individulanim potrebama za obukama.

 

svabo 16

posjetaS 14

svabo 11

svabo 19

posjetaS 13

svabo 25

Go to top