Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

JU Srednja mašinsko saobraćajna škola je odgojno-obrazovna institucija s dugom tradicijom. Školu su pohađali mnogi učenici koji su danas uspješni  i poštovani članovi društva. Nemoguće ih je sve spomenuti zato ćemo u ovom članku predstaviti samo neke od njih. Učenike koji su se za vrijeme svog školovanja istakli besprijekornim učenjem, uspjesima u vannastavnim aktivnostima i vladanju, naravno, radi se o našim đacima generacije.

ucenici generacije 1

Maslo Anel učenik generacije 2006/ 2007. godine, magistrirao je na Mašinskom fakultetu u Mostaru, trenutno je zaposlen u firmi Bekto Precisa u Goraždu kao asistent tehničkog direktora.

Merima Zilić (djevojačko Turajlić) đak generacije 2007/ 2008. godine, diplomirani je inžinjer građevine, opći smjer, zaposlena u firmi Libela d.o.o.  Merima se u kratkom razgovaru prisjetila da je upravo njena generacija pokrenula prvi broj našeg školskog časopisa Mašinac- Saobraćajac.

Denis Ljuma đak generacije 2009/ 2010. završio je master na Mašinskom fakultetu Univerziteta  Džemal Bijedić u Mostaru. Trenutno radi kao stručni saradnik na Institutu za mašinstvo i od ove školske godine kao asistent na Mašinskom fakultetu u Mostaru.

Maira Vuk đak generacije 2010/ 2011. apsolvent na Mašinskom fakultetu u Mostaru, cestovni odsijek.

Haris Tufek  đak generacije 2011/ 2012. student je Mašinskog fakluteta u Mostaru, energetski smjer. Sprema završni rad na pomenutom fakultetu i uporedo radi kao pripravnik na Hidroelektranama na Neretvi.

Tarik Pelko đak generacije 2012/ 2013. Bachelor inžinjer  mašinstva, trenutno na master studiju.

Lejla Brekalo đak generacije 2013/ 2014. Bechelor inžinjer mašinstva, trenutno na master studiju.

Amina Šoše đak generacije 2014/ 2015. studentica treće godine mašinskog fakulteta, Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

Adi Zukić đak generacije 2015/ 2016. student mašinstva druga godina, smjer kompjuterski inžinjering.

Muamer Žuštra đak generacije 2016/ 2017. student prve godine Građevinskog fakulteta u Mostaru, smjer geodezija.

Go to top